29.8.2010

Sateelta suojautumista, purkutöitä ja eristämistä



Pari viikkoa sitten talo sai puiston puolelle elämänsä ensimmäiset sadevesikourut ja syöksytorven. Puiston puolelle asentaminen on hankalaa. Noin kolmen metriä talon seinästä alkaa iso monttu, josta on aikoinaan haettu tiilitehtaalle tekotarpeita. Tikkailta ei siis onnistunut. Onneksi suvusta löytyy vanhat kunnon Hakin tellingit. Koko kesän on ollut kuivaa ja kun oli aika rakentaa tellingit vettä satoi taivaan täydeltä. Onneksi kourut saimme asentaa ilman vesisadetta. Kiitos vaan talkoo väellä lastenhoitoavusta sekä remontointiavusta.




Yläkerran wc:stä on purkammatta enää hana ja lavuaari. Tulevan kylpyhuoneen lattiasta purin raakalaudat pois. Kylppärin sivuseinä ja päätyseinä ovat saaneet ensimmäisen kerroksen SPU eristettä. Ei uretaanivaahdolla tiivisitäminen aloittelijalle ihan helppoa. Tekemällä oppii. Isä, äiti ja mummo kävivät tänään kylässä. Äiti ja mummo keräsivät viimeisä marjoja ja olivat Jennin apuna poikien kanssa. Isän kanssa asensimme ensimmäit runkoleijonat makkarin vinokattoon. Jälleen kiitos talkoolaisille avusta.

Putkimiestä varten purin yläkerran aulan lattia (edellisten omistajien aikan lattialankut oli katkaistu viemärin asennuksen yhteydessä) ja keräsin purut talteen jätesäkkeihin. Tarkoitus on vetää viemäri päätyseinän ali tulevaan kylpyhuoneeseen. Vesiputket tulee kulkemaan lattian alla aulan osalta ja kylpyhuoneeseen putket tulee pinta-asennuksena.

9.8.2010

Tuskasen kuuma

Remontin tämän kesän helteillä on ollut tuskastuttavan hidasta. Aina ei muutenkaan pääse tekemään, vaikka haluaisi ja siihe syynä ovat lapset. Lapsiperheen arjessa kaikki tekeminen on hidasta ja hermoja kiristävää. Lapset vaativat oman aikansa, jos eivät sitä saa niin sen myös huomaa. Kolmas poika syntyi 14. heinäkuuta 2010. Lapsen syntymä on aina ihmeellistä ja kasvatustyön saa aloittaa alusta. Pieni vauva on paljon kiinni äidissä, mikä siirtää isompien poikien hoitovastuuta enemmän minulle. Remontointi etenee kun pojat ovat päiväunilla tai katsovat pikku kakkosta. Näin loppukesästä sadonkorjuu haittaa remontin etenemistä. Marjat odottavat poimijaansa ja mehukin pitää keittää. Ajattelin lisätä tähän blogiin oman osion puutarhalla ja sen hoidolle.

6.8.2010

Makuuhuoneen remontti

Makuuhuoneen remontti tuli ihan yllätyksenä. Olin eristämässä vintin päätyä kun selvisi, että makuuhuoneen seinissä on 100 mm mineraalivillaeristys ilman höyrynsulkua. Yläpohjassakin oli vain 100 mm mineraalivillaa. Seinissä oli koolaukset ja lastulevyt. Lattiassa lautalattia suoraan vanhan raakalaudoituksen päällä. Lattia oli vino ja nariseva. Makuuhuoneen remontti olisi ollut edessä joka tapauksessa, sillä yläkerran wc oli tarkoitus purkaa ja laajentaa makuuhuonetta wc:n tilalle. Siksi päätin tehdä makuuhuoneen remontin ennen kylpyhuonetta. Remontin edessä totesin, että sivuvintin väliseinät oli myös tehty 60-luvulla kuten makuuhuonekin. Koko silloinen remontti on tehty vähän sinnepäin ja nyt olen purkanut lähes kaiken vinolaudoitukseen asti.

Lappeenrannasta löysin hauskan kristallivalaisimen. Jenni ihastui Antiikkitukussa pieneen 50-luvun vaatekaappiin. Toimittavat ensi viikolla kotiin, jolloin voisin lisätä siitä valokuvan. Tapetiksi tiukan väännön jälkeen valitsimme Tapettitalon tapetin viherpeukalo.

Alla remontista kuvia.

Pysty puiden kohdalle tulee väliseinä. Vintille tehdään kylpyhuone.


WC:n takaseinä on jo purettu. WC: ovesta tulee makuuhuoneen ovi. WC:n toinen seinä on puoliksi purettu.

Sivuvintin väliseinä purettu. Vain ovi on jäljellä. Ovessa mallitapettaja.

WC:n toinen väliseinä. Purusäkit. Makuuhuoneeseen kuljettiin ennen toisen makuuhuoneen kautta (purusäkkien takana oleva kulkuaukko). Aukko levytetään umpeen.

Päätyseinä ja ikkuna sekä työmiehen pölyiset haalarit.