20.3.2011

Muuri

Nyt se on tehty. Uskalsin kuin uskalsinkin tehdä sen. Muuri on pinnoitettu antiikkilaastilla. Lähtötilanteessa osa muurista oli pinnoitettu tapetilla ja se osa, joka oli ennen vessan seinää oli maalattu ja reijitetty ruuveilla. Epätasaisuuden, reikien ja maalintakia pinnoitin muurin ensin laastilla. Sitten hioin laastin ja kittasin pienet epätasaisuudet mitä tuli tehtyä tasoittaessa.

Sitten oli antiikkilaastin vuoro. Ensimmäiseksi aloitin tuolta"kopin" nurkasta. Testasin samalla minkälaista kuviota saa kuviotelalla. Pintakuvio oli todella voimakas. Tasoitin koko muurin antiikkilaastilla. Tänään kävin hakemassa harjan ja tasoitussienen, jotta
voisin kokeilla eri pintavaihtoehtoja. Koska tuleva tapetti on aika särmikäs, halusin pehmeän ja huomaamattoman pinnan muuriin. Vaatekaapissa, valaisimessa ja peilissä on pyöreitä muotoja, joten päädyin käyttämään tasoitussientä ja tein sillä pyöreitä liikkeitä. Ihan kuin olisin pessyt muuria antiikkilaastilla.

Tänä viikonloppuna tein myös ikkunapenkin, joka on jo kertaalleen maalattu. Lisäksi "koppiin" eli työnurkkaukseen on melkein asennettu huokoleijonat.



Tapetiksi tulee Pihlgren & Ritolan Sembramänty.


Valaisimen muotoja

 Peilin muotoja

Muuri kertaallaan pinnoitettu antiikkilaastilla

Toiseen kertaan pinnoitettu. Kaukaa näyttää tasaisalte niinkuin halusin. Väri vaalenee kuivuessa.

Lähikuva pinnasta. Ajattelin vielä muutaman päivän ajan sumutella vedellä, jotta ei kuivu liian nopeasti.

Lähikuva pinnasta.

Ilmanvaihdon on toimittava jatkossakin ja etenkin puhdistuksen on onnistuttava.

18.3.2011

Tapetti

Olimme jo ajat sitten päättäneet, että makuuhuoneesta tulee sininen. Siis sinisiä tapetteja valitsemaan. Pitkällisen pohdinnan jälkeen valitsimme oheiset tapetit kilpailemaan voittajasta. Niittyleinikki, rantakukka, kiurujen yö ja damaskos putosivat, sillä ne ovat liian vaaleita makuumme. Kukot olisi kiva, mutta kuvioon tulee myös pystyraitaa ja siitä syystä sekin jäi pois. Viherpeukalo oli pitkään ykkössijalla, mutta lopulta kun löysimme sembramännyn niin päädyimme siihen. Siinä on sopivasti särmää. Lisäksi kipaisin kellarista makuuhuoneeseen tulevan valaisimen ja peilin tuomaan tukea päätökseen. Sembramänty sopi meidän mielestä parhaiten ko. esineisiin.

Linkki blogiin, josta näkee sembramäntyä hieman laajemmin


ja linkki Tapettitehtaan sivuille

13.3.2011

Edistystä...

Makuuhuoneen valmistuminen etenee. Lattialaudat on asennettu ja työskentely on mukavampaa. Sen lisäksi kattopaneelit on kaikki maalattu Uulan Ilonalla kahteen kertaan. Sävytys tehtiin paneeliässän tuomenkukka sävyllä. Kattopaneelit on muutamaa paneelia vaille asennettu. Sähkötöitä on myös tehty. Pistorasiat ovat käyttövalmiudessa. Entisen vintin seinälle tein pinkopahvitustestin.

Seuraavaksi katon panelointi loppuun. Sitten pinkopahvitusta muille seinille. Parille seinälle laitetaan vielä huokoleijonaa tuomaan minimaalista lisäeristystä. Piipulle pitää tehdä paikkausta (ruuvin reikiä) ja sitten käsitellä jollain. Tapetointi ja lattianmaalaus ja sitten vielä listat. Loppusilaus tuleekin sitten kalusteiden asennusten myötä. Meinasin nikkaroida jonkinmoisen työtason ja tietokoneen säilytystelineen. Ikkunalle pitänee tehdä vielä ikkunapenkki. Karmit on asennettu, mutta ovi vielä asentamatta. Huh, kyllähän tässä vielä tekemistä riittää.