13.11.2011

Leppoisa isänpäivä

Aamulla heräsin kello 9.30 kahvin tuoksuun ja poikien onnitteluihin. Miten nukuinkin niin sikeästi, että en aamulla herännyt isompien poikien heräämiseen. Oiva oli jäänyt kaveriksi nukkumaan kun Jenni ja pojat olivat menneet aamupalan tekoon. Aamukahvi, smuuti ja leipä sänkyyn. Ei hassumpaa. Pojista oli hauskaa syödä aamupalaa sängyssä. "Ihan kuin retkellä" he kommentoivat.

Iltaruuaksi syötiin paahtopaistia. Paisti valmistui askarteluhuoneen puuhellan uunissa. Ensimmäistä kertaa tehtiin ruokaa ko. hellalla. Paistista tuli ylikypsää eli hellan käyttö vaatii vielä harjoittelua.

Uunin lämpiämistä ja paistin kypsymistä odotellessa haravoitiin pihaa ja tehtiin betoniaskareita ylijäämä sementistä. Niistä kuvia toisella kertaa.

Tähän vuoden aikaan päivä on lyhyt ja pimeä tulee aikaisin joten harrastamaan joutuu myös pimeässä. Valokuvaus pimeässä vaatii kärsivällisyyttä ja lämpimiä vaatteita.

 Aiemmin syksyllä tehty ulkotuliteline betonista ja särkyneestä juomalasista

 Koivuklapi antaa lämpöä vuoden kylmimpänä aikana

 Koira-aitauksen vierestä kulkevaa polkua valaisee kolme myrskylyhtyä

8.11.2011

Puutöitä

Tauko. Tervetullut tauko perheestä, työstä ja arjesta. Maanantaisin nautin kaksi ja puolituntia hiljaisesta keskittymisestä ja tekemisestä. Olen tavannut puutyökurssilla mukavia ihmisiä, joiden kanssa on askareiden ohessa mukava rupatella mukavia. On mukava ottaa oppia katsomalla ihmisiä, jotka ovat keskittyneet omaan tekemiseen ja kulloisenkin projektinsa työstämiseen.

Minulla on tällä hetkellä kaksi projektia; yöpöytä ja saippuamuotti. Yöpöydän jalat ovat valmiina. Eilen tasohöylä oli vihdoin ja viimein kunnossa, joten sain höylättyä pöydänkannen. Yöpöydän mallina toimii eräs 40-luvun pieni sivupöytä, minkä isäni löysi kirpputorilta. Oheisessa kuvassa sivusarjanmallaukseen saippualaatikon ylijäämä pala.

Koska eilen minulla ei ollut riittävästi puuta mukana yöpöydän sivusarjaa varten, päätin työstää saippuamuottia. Ehdin työstää pohjan ja reunapalat valmiiksi. Tosin vielä pitää päättää ajetaanko reunoihin ja pohjaan leikkurille leikkausurat. Jos teen leikkausurat niin sitten pitää tehdä myös leikkuuveitsi.

Ensi kerralla saan saippuamuotin valmiiksi ja sitten voin jatkaa yöpöydän työstämistä.