13.9.2012

Blogihiljaisuus on rikottava

En ole pitkään aikaan kirjoittanut blogiin mitään. Kesällä istuin hyvin vähän tietokoneen ääressä ja jotenkin päivittäminen on vain jäänyt vähiin. Paljoa ei ole kesällä tapahtunut remontoinnin kanssa. Pihalle rakensin säleikön pation reunaan, jolla saa näkösuojaa. Istutin kaksi alppikärhöä ja kruunukärhön sekä kaksi keijun mekkoa siihen kasvamaan. Ostettiin myös paviljonki patiolle. Pation käsittelin terassiöljyllä. Oikein viihtyisä kokonaisuus tuli.

Pionit kukkivat mahtavasti heinäkuussa. Tuoksu oli huumaava. Kukat olivat kahden kämmenen kokoisia eli suurimpia koskaan meidän aikana. Olen myös saanut kitkemällä hiirenvirnan aisoihin paraatikukkapenkistä. Kolme kesää siinä meni. Viime vuonna ostettu kiinanpioni teki siemeniä. Nyt syksyllä pitää perustaa johonkin sopivaan paikkaan taimisto ja yrittää kasvattaa mm. kiinanpioneita.
Ensimmäistä kertaa onnistuimme kasvimaalla oikein kunnolla. Sipulit kasvoivat oikeasti ja perunatkin olivat jo ihan mukavan kokoisia. Kesäkurpitsaa tuli niin paljon, että sitä on syöty monta viikkoa ja säilötty talven varalla. Riitti kesäkurpitsoja naapureilla, vanhemmille ja työkavereille jaettavaksi. Jos heittämällä sanon, että pari sataa kesäkurpitsaa oli sato niin en paljoa valehtele. Porkkanat jäivät lyhyiksi ja tanakoiksi. Kurkkuakin saatiin enemmän kuin koskaan. Chili onnistui jotenkuten. Tomaatteja on vissiin saatu pari kypsää avomaalta, mutta kasvihuoneessa olevat ovat vielä vihreitä. Jotain tehdään vääriin tomaatin kanssa, koska ne ei ehdi kypsyä.


Jotain olen puuhastellut sisälläkin. Sain joskus tuoleja, jotka nyt viimein otin kunnostaakseni. Ei ne edes olleet kovin pahassa kunnossa. Yksi kulma jokaisesta tuolista vaati liimauksen korjausta ja uudet pehmusteet ja kankaat istuin osaan. Alla lähtötilanne ja lopputulos. Huomatkaa lasten aloittama remontti eli tapetti revitty nurkasta ja poistettava tapetti merkitty mustekynällä.

Syksyllä on tarkoitus tehdä vaikka mitä. Yläkertaan menevä portaikko pitää ehostaa eli ulkoseinään huokoleijonaa ja tapetointi tai maalaus. Muovimatot portaista jo revinkin ja nyt portaat kaipaat paikkausta ja maalia. Kuisti menee myös kokonaan uusiksi. Kylppärin lattia on vieläkin laatoittamatta. Talouskellarin ehostus on myös meneillään eli seinien tasoitus, lattian laatoitus ja uusien hyllyjen nikkarointi. Olisi hyvä, jos yläkerran aulankin ehtisi vielä tänän vuonna uusimaan. Sitten voisikin taas kevään vain oleskella ja odotella kesää.

Blogihiljaisuus on nyt rikottu ja paljon on tekemistä tälle syksylle eli päivityksiä on luvassa.

1 kommentti:

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.