26.10.2012

Lumi yllätti autoilijan

Mä olin eilen aivan poikki. Istuin työpäivän läpi kolmella palaverilla ja yhdellä kaupunginosan vaihdoksella. Torkuin päikkärit lasten leikinriemua kuunnellen. Nukahdin myös kesken lukemisen kun puoliso oli nukuttamassa lapsia. Heräsin katsoin hetken televisiota ja menin nukkumaan. Nukuin yhdeksän tuntia.

Aamulla ajattelin, että onko pakko, jos ei tahdo. Nyt ei jaksaisi, saako jäädä nukkumaan. Onko ihan oikeasti pakko, jos ei tahdo. Totesin maan olevan valkoinen. Lunta tuprusi lisää ja totesin, että liukasta on varmasti. Perhana lumi yllätti autoilijan. Päätin vaihtaa autoon talvirenkaat alle ennen töihin lähtöä. Hyvin sai veret kiertämään ja selän oikeamaan renkaita vaihtaessa.

Ei tarvinnut luistella työmatkalla vastaantulijoiden kaistalla, eikä omallakaan. Kyllä monella muulla oli varmaan kesärenkaat alla sillä niin varovasti otettiin kaistan vaihdot, mutkat ja itseasiassa koko suora moottoritie -vaikka sulahan se suurimmaksi osaksi jo oli.

Laskin 73 km matkalta neljä pahaa ulosajoa:
  1. moottoritiellä pohjoiseen matkalla ollut sitikka. Sitikan perävalot olivat etelään menijöiden vasemman kaistan pientareella. 
  2. moottoritiellä pohjoiseen matkalla ollut autoilija oli saanut auton kyljelleen  pientareelle 
  3. Helsingin rajalla oli pohjoiseen päin liikkellä ollut vaihtanut kesken matkaa suuntaa ja nokka oli kohti etelää ja rutussa.
  4. Pasilassa oli joku epäonnekseen luisunut kylkiedellä liikenteen jakajaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.