11.5.2013

Kevät pitää kiireisenä

Kevä on pitänyt kiireisenä ja blogia en ole jaksanut iltaisin päivittää. Meillä on paljon taimia kasvamassa ruokailuhuoneessa, olohuoneessa ja kuistilla. Kelit ovat lämmenneet ja niitä on kannettu pihaportaille nauttimaan raikkaasta ilmasta. Kasvihuoneen kunnostuksella alkaa olla kiire. Olemme maalanneet kasvihuonetta sisäpuolelta. Lisäksi rakennan huoneen takaseinälle kasvatusaltaan ja sivuseinille lavat kukkaruukkujen alla. 
Kasveja kuistilla

Helmi vahtii taimia

uutta maalipintaa kasvihuoneen ikkunassa
Ostimme puutarhakeinun TH-marketista. Kauppa myy vakuutusyhtiöiltä ostettuja tavaroita edullisesti. Toisinaan sieltä tekee vallan mainioita löytöjä. Kivimuurin päälle rakennettiin kasvilaatikko salaateille, yrteille ja keittiössä usein tarvittaville hyötykasveille. Laatikkko toimii samalla myös aitana, jottei muurin päältä putoa. Patiokin tuli öljyttyä hyvissä ajoin ja kun vauhtiin oli päästy niin öljylttiin samalla uusi sekä vanha kasvilaatikko ja tuolit.

Uusi keinu koottuna ja kasvilaatikko
Viime kesänä nikkaroitu kasvilava öljyttynä.


Patio öljyttynä, pari tuolia odottavat vielä vuoroaan.

Puutarhakin alkaa heräämään talviunilta. Helmililjat, kevätesikot ja krookukset kukkivat jo. Lintujen laulu kuuluu aamuisin makuuhuoneeseen.

Helmililjoja

Kevätesikot

Viime vuonna istutettu kruunukärhö ei ollutkaan kuollut vaikka tilanne siltä näyttikin.

Uusi linnunpönttö


1 kommentti:

  1. Olettepa ahkeroineet! :) Minunkin tekisi mieli nikkaroida pihalle yhtä ja toista, mutta tuntuu siltä, ettei aikaa ainakaan tässä kevätkiireiden aikaan löydy. Ehkä kesällä sitten löytyy aikaa tehdä jotain ensi kevättä varten.

    Kärhöt näyttää minusta aina aivan kuolleilta, mutta jotenkin ne kuitenkin heräävät henkiin. Näin haluan uskoa myös tänä vuonna, vaikka mitään elonmerkkejä ei vielä näy...

    VastaaPoista

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.