22.7.2013

Pihalla tehtyä

Kesällä olisi ehkä kaikkein järkevintä keskittyä remontointiin, esimerkiksi yläkerran aulan tai ikkunoiden ulkopuitteiden kunnostukseen. Alakerran vessa, keittiö, ruokailuhuone ja moni muu paikka kaipaisi tekijäänsä, mutta mä nyt vaan kesäisin viihdyn ihan liian hyvin ulkona ja puutarhassa. Viime syksynä vakuutin ja vannoin itsekseni, että ensi kesänä keskityn remontoimaan ja en lainkaan pihaan ja puutarhaan. Ei kai ihminen minkään itselle voi.

Muutama viime päivä on kulunut kivimuurin kimpussa pihalla. Mä kavoin heinittyneen perannapenkin kivimuurin päältä pois ja olen istuttanut uusia perennoja tilalle. Ostin kolme maanpeittoruusua (Summerwind), jotka istutin muurin päälle pation kohdalle. Ruusussa on kauniit pinkit kukat. Niiden viereen siirsin äidin pihalta akileijoja ja ruusujen eteen kurjenpolvea. Lisäksi muurin päälle istutettiin malvaa edellisten kaveriksi, kuunliljoja, pallotuija ja muutamia muita. Pihaportaiden päälle rakensin pergolamaisen portin ja sen juurelle istutin köynnöshortensian ja loistokärhön (Jackmanii). Portaiden toisella puolella on vanhastaan betoninen allas, joka oli täytetty ja siinä meillä kasvoi pikkutalviota. Kaivoin mullat pois (ja käytin sen muuten tuossa muurin päällä) ja altaan kunnostus on vielä edessä. Tähän tulee meidän puutarhan vesiaihe kuten siinä on ennen ollutkin. Altaan taakse istutin kurjenmiekkoja ja kuunliljoja.

Nyt heinäkuussa jaetut taimet näyttävät kovin nuupahtaneilta ja onnettomilta. Kokemus kuitenkin sanoo, että ne ensi kesänä sieltä nousee (toivottavasti kans nousee). Jaloangervo kukkii viininpunaisin kukin juuri nyt.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.