27.6.2014

Portaikko edistyy askel kerrallaan.

Viime vuoden syyskuussa olen tapetoinut portaikon ulkoseinän. Siitä lähtien rappuset on odottanut laittajaansa. Ensin meni muutama kuukausi pohtiessa, että mitä tehdä muovimaton ja liiman rippeille.


Kokeilin siklillä rapsutella pois ja pohdin hiomista. Siklin kanssa homma tuntui uuvuttavalta. Hiominen liian pölyiseltä. Jossain vaiheessa keksi, että 4 mm vanerisuikaleilla homma hoituisi. Ostin vanerit ja kannoin portaikkoon maaliskuussa. Sitten olikin aika odottaa kaunista päivää ja oikeaa aikaa työn aloitukselle. Sitä ei ole näkynyt. Tänään ei ollut kaunis päivä, mutta joskushan tuo homma on hoidettava. Sirkkeli esiin ja mitta käteen. Homma hoitui parissa tunnissa. Kylläpä kannatti viivytellä tätäkin työtä. Toisaalta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja mikä kiire tässä pitäis olla. Onhan nuo tooosi nätit olleet noinkin...


Seuraavaksi se ois sitten vähän kolojen paikkausta ja maalausta. Sen jälkeen listat ja se ois aikalailla siinä. Valmista vois olla juhannuksena.

2 kommenttia:

  1. Tämähän kuulostaa meidän remontilta, paitsi että meillä jotkut asiat makaa vuosia eikä vain kuukausia. Minkä vuoden juhannukselle nämä portaat on aikataulutettu?

    VastaaPoista
  2. En ota kantaa vuoteen. Tämäkin projekti kestää jo toista vuotta. Hiljaa hyvä tulee :)

    VastaaPoista

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.