6.12.2010

AskarteluaItsenäisyyspäivää on vietetty ahkerasti askartelujen parissa. Roukana oli mausteista pataa, joten sen tekemiseen ei tarvinnut käyttää paljoa aikaa. En ollut aikaisemin tehnyt vastaavaa intialaistyyppistä pataruokaa ja tämän ohjeen mausteet eivät kohdanneet meidän perheen makua. Onneksi salaatti oli yhtä hyvää kuin aina ja ei viinikin maistui hyvin. Kiitos viinistä kuuluu appiukolle, syntymäpäivä lahja on nautittu etukäteen. Koska ruoka valmistui itsekseen takassa niin jäi aikaa puuhastella muuuta. Teimme sytykeruusuja lähes 70 kappaletta. Sytykeruusuja on helppo tehdä.


Tarvitaan kananmunakennoja ja jämäkynttilöitä
sekä joutava kattila. Ensin revitään kansi pois ja pohjasta tehdään sytykeruusuille kupit. Revitään mahdollisimman pitkiä suikaleita kannesta ja pohjan reunoista. Rullataan suikaleet (väliin voi laittaa pienempiä paljoa) ja asetetaan kuppeihin. Kynttilöiden jämät laitetaan kattilaan ja lisätään reilusti vettä. Kun vesi kiehuu aloitetaan ruusujen dippaus. Hetken jäähtymisen jälkeen sytykeruusut ovat käyttö valmiit. Lopuksi tuunasimme vanhan korin sytykeruusuille.


Lisäksi aloitimme keittiökaappien tuunauksen. Testiovi on kuorrutettu tapetilla, valokuvilla ja huonekalulakalla. Aloitin myös lyhtyprojekti, jossa teen lyhdyn vanhoista ikkunoista. Näistä projekteista toisella kertaa lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.