5.5.2011

Liian vähän aikaa

Huh, kylläpä kevät etenee vauhdilla. Mä otin jo pääsiäisenä kuvia ajatuksena, että päivitän blogia. Kuvat ovat edelleen kameran muistikortilla. Tässä on taas tehty yhtä ja toista. Viime kesänä aloitin marjapensastukiprojektin, joka jäi kesken. Meillä on noin 40 marjapensasta, joissa kaikissa oli lahonneet keppituet. Tämä tietysti hankaloitti nurmikon leikkausta. Ostin rimaa ja sahasin niistä uusia tukia. Sahauksen jälkeen öljysin vihreäksi sävytetyllä puuöljyllä kaikki kappaleet (n. 320 kpl 80cm mittaista riman pätkää). Viime kesänä asensin siis noin puoleen marjapensaista tuet. Melkoista ähertämistä kuumana kesäpäivänä marjapensaiden keskellä nokkosia vältellen. Luovitin ja siirsin projektin täksi kevääksi. On muuten paljon mukavampaa asentaa marjapensaita nyt. Jos noilla nyt mentäis muutama vuosi eteenpäin.

Lisäksi ostin toisen projektin koivurankojen muodossa. 24 pinokuutiota pitäisi tehdä polttopuuta. Sen lisäksi yksi meidän luonnonkivimuureista sortui tänä keväänä noin metrin matkalta. Mä pidän vielä autoani just siinä vieressä, mutta onneksi viiniköynnös otti kivet vastaa ja ne eivät tulleet auton helmaan. Se pitäisi siis korjata.

Meillä on ulkoportaiden alla varasto, jossa on ollut puutarhatyökalua ja kaikenlaista roinaa. Joku elukka oli kaivanut sinne yläpihan puolelta reiän ja sulamisvesillä oli näin helppo pääsy varastoon. Yksi ilta huomasin, että varaston lattialla oli kaksi senttiä vettä ja tuohon koppiin ei ole mitään tuuletusta. Piikkasi pääty seinään reiän ja tein oveen toisen. Nyt tuuletus pelaa ja betonilattia alkoi vaalentua. Elukan tekemä reikä on vielä paikkaamatta.

Kellaripitäis siivota. Listat ostaa, maalata ja asentaa makuuhuoneeseen. Väliovet puuttuu vielä makkarista. Kukkapenkit pitäis kitkeä ja parannella. Kevätharavointi on vielä kesken. Pensasaita pitäis tehdä. Kasvihuonekin pitäisi saada aikaiseksi. Salaojat. Koira-aitaukseen portti repsottaa ja se pitäisi korjata. Ja vielä ne viimeiset kymmenen marjapensasta tukea. Ah ja niin, talvella tein halkopinon ulkovajaan ja nyt maan routiessa se sortui. Sekin pitäisi tehdä uusiksi. Onko ihme, jos palkkasin ulkopuolista apua tekemään kylppärin rakenteita siihen pisteeseen, että jatkan itse laatoituksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.