8.6.2011

Kasvihuone

Isäkuukausi on aloitettu ja viikko vapaalla on ollut mainiota aikaa. Lapset ovat tykänneet kun olen aamuisin kotona. Joka päivä on tietysti joutunut vähän puuhastelemaankin. Kasvihuone käytetyistä ikkunoista on odottanut tekijäänsä, mutta nyt olen jo harjakaisoluenkin ehtinyt nauttia.

Ensin tein rimasta metrin mittaisen suorakulman. Sen jälkeen samasta rimasta tein suorakulmion, jonka avulla merkkasin maahan alueen, josta kaivaa maata pois. Maata kaivoin pois noin 50 cm. Maa olikin aika pian pintamaan ja nurmikon jälkeen hiekkapitoista ja kivistä. Kaivoin kuitenkin pois ja laitoin 50mm routaeristeen (jotka olin saanut ilmaiseksi), koska ei niille muutakaan käyttöä ollut tiedossa. Samaa hiekkamaata takaisin monttuun mitä olin kaivanut poiskin. Mitä sitä turhaan ostamaan täyttömaata. Tontillamme on isohiekka kasa, jonka alkuperästä ei minulla ole tietoa. Nyt tuota hiekkaa käytin täyttöön.

Koivupöllin kylkiin iskin rimat muutamalla naulalla ja saimme alueen tiivistettyä "isolla jytkyllä" talkooväen suosiollisella avustuksella. Sen jälkeen ladoin betonilaattoja (joista suurin osa oli saatuja), joiden päälle 150 mm harkkoja.

100 * 100 mm kestopuusta tein kasvihuoneenpohjan aihion. Kestopuuta siksi, että on osittain maakosketuksessa. Harkon ja kestopuun väliin laitoin huopaa, joka sekin on jostain kulkeutunut varastoon odottamaan käyttötarkoitustaan. Sitten nurkkatolpat kakkosnelosesta.

Kakkoskakkosesta olen tehnyt yhden seinän verran raameja ikkunoille. Tänään tein kakkoskakkosesta myös kattotuolit. Kattotuolien teko ottikin oman aikansa. Vajaat kolme metriä pitkään rakennukseen niitä tulee kahdeksa 400 jaolla. Nuukana en viitsinyt lähteä ostamaan naulauslevyjä vaan tein vahvistukset 22*50 mm rimasta. Ylijäämää muista projekteista. Vaneri olisi ollut varmaan parempaa, mutta sitä ei nyt käytetty.

Huomenna olisi tarkoitus tehdä loppuille seinille runkorakenteita ikkunoita varten. Sen jälkeen puoliso lupasi astua maalaushommiin ja antaa rakennukselle valkoisen värin. Minä vietän sillä välin laatuaikaa lasten kanssa. Maalin kuivumista odotellessa ajattelin ehostaa ikkunoita ja hakea valokatteet.

Vielä pitäisi päättää millainen lattia kasvihuoneeseen tehdään. Huoneen eteen tulee pieni terassi, joka tehdään kaivuutöissä löytyneillä kivillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.