7.8.2011

Mahtava kesä!

Omakotitaloasujalle kesä on mahtavaa aikaa. Pitkän talven jälkeen pääsee taas nauttimaan pihasta ja pihan hoidosta. Sisällä on kaikki hujan hajan ja tavarat jää just sinne missä niitä on viimeksi käyttänyt, sillä on vaan niin mielettömän mukavaa olla aamusta iltaan ulkona. Sadepäivät on siivousta varten! Niinpä makuuhuoneen remontti on edelleen listoja vaille valmis. Listat on ostettu ja maali myös, mutta kun ei viitsi tehdä sisähommia lainkaan.


Pihalla onkin sitten edistytty. Kasvihuone on harjakorkeudessa. Vielähän tuo kaipaa maalia, kittiä, toisen oven, yhden uuden ruudun ja vähän listaa ja nurkkalautaa. Tehtiin kasvihuoneeseen lattia niistä kivistä mitä löytyi maata kaivellessa. Ihan kiva siitä tuli ja toista vastaavaa ei varmaan ihan heti löydy. Kasvit ovat siis ruukuissa. Hyllyjä askartelin vanhasta kenkätelineestä, josta pojat olivat katkoneet jalat vuorenvalloitusleikeissään. Hyvä taso saatiin aikaiseksi myös vanhasta puutarhapöydästä, joka viime syksynä jäi laiskuuttaan pihalle ja katolta putoava lumi vei siitä kaksi jalkaa. Yläpohjasta löytynyt pukkijalka päätyi sitten pöydälle jalaksi kasvihuoneeseen. Kasvihuoneen eteen laitoin punaista graniitti -koristekiviä ja ripottelin rikkoutuneita tiiliä vielä askelmiksi sinne tänne.

Aikoinaan kellaria siivotessa löysin vanhan hedelmälaatikon, josta putosi pohja pois. Nyt askartelin siihen uuden pohjan ja vuorasin sisältä muovilla. Jenni istutti laatikkoon yrttejä ja laitettiin se kasvihuoneen edustalle ilahduttamaan kauneudella ja tuoksuilla. Basilika käy mainiosta vaalean leivän päälle sellaisenaan. Nam!

Koska kasvihuoneen viimeistely kaipaa vielä hieman ideointia niin päätin tehdä välissä pation, jotta pääsemme viettämään Oivan 1-vuotis syntymäpäiviä pihalle. Piha kun on erittäin hiekkapitoista ja vähän routivaa niin päätin, että poistan vain pintamaan ja heti kun sora tulee vastaan niin jää lapiointi sikseen. Olisin halunnut tehdä pation lämpökäsitellystäpuusta, mutta se on niin kallista, että päädyin painekyllästettyyn. Pihamaa on sen verran kalteva, että pation takakulman ollessa maan tasalla oli toinen reuna puolimetriä maasta irti. Tämän takia tein terasiin yhden askelman, jotta kulku helpottuisi.


Nyt on työnalla vielä lankkupöytä. Kasasin jo juhlia varten, mutta pitää vielä purkaa ja käsitellä pinta. Tuohon käsittelyyn löytyi internetistä ohjeita hirmuisesti. Päätin kuitenkin tehdä homman akvabasella eli ensin pitää tehdä pohjakäsittely ja sitten vaha pintaan. Kestää niin kauan kuin kestää. Hintaa ei ainakan muodostonut kuin muutama kymppi. Pöytä on 2.5 metriä pitkä ja 82 senttiä leveä joten porukkaa mahtuu istumaan mainiosti. Tuoleina toimivat entisen puutarhapöydän kaksi tuolia sekä penkki ja kolme puutarhatuolia, jotka tätini olisi muutama vuosi sitten heittänyt roskiin, mutta pelastin ne itselleni. Ovat hyvät ja ehjät tuolit, jotka saivat silloin uuden ilmeen öljykäsittelyllä. Nyt tuolit pitäis taas öljytä.

Näiden töiden jälkeen ei pitänyt aloittaa mitään uusia projekteja ulkona, mutta eihän sitä malttanut olla tekemättä. Kasvimaan viereinen kukkapenkki oli seuraava paikka mikä joutui kunnostuksen alle. Siitä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.