29.9.2013

Syksyisin työskennellään sisällä

Mulla oli pitkä lista siitä mitä kesällä ja lomalla pitää rempata. Kuinkas kävikään, kaikki päivät pihalla ja illat sohvalla. Ei kiinnostanut remontointi lainkaan. Onhan se kyllä välillä hyvää ottaa rennnosti ja lepäillä. Nyt toistaiseksi tuntuu olevan virtaa eri tavalla kuin viime syksynä/talvena/keväänä ja olen saanut jotain aikaiseksi ilman pakkopullaa.

Sain portaikon tapetoitua vihdoinkin. Tapetit ja liisterijauheet ostettiin huhtikuussa. Tapetoin vain ulkoseinä jolle tehtiin lisäeristys remonttileijonalla. Tapettina on Joutsen paperitapetti, jota löytyi rautakaupasta  3, 90 euroa per rulla. Tuo firma teki kai konkurssin. Kattopaneelit ja muut paneloidut seinät portaikosta maalasin keväällä. Vielä pitää maalata portaat ja listoittaa. Sitten olis portaikko käsitelty. Laitan kuvia lisää kuvia valmiista lopputuloksesta sitten aikanaa.


Toinen paikka missä on tapahtunut muutosta on yläkerran aula. Kesällä sain sen verran puristettua itsestäni, että laitoin lattian uusiksi. Mun piti siitäki kirjoittaa, mutta se jäi tekemättä. Ostin viime syksynä kuistin lattiaa varten uudet lattialaudat, mutta en niitä käyttänytkään. Vaan hioin lattian, josta juttu ollut aiemin. Aulan lattiasta oli edellisten asukkaiden aikana katkaistu lattialaudat viemärin vaihdon yhteydessä ja päälle oli vedetty muovimatto. Koska lattia näytti tosi tökeröltä päätin purkaa sen. Samalla tuli oikaistua lattia ja lisättyä eristeeksi purua sekä ilmansulkupaperi estämään vetoa. Aulan käytin kuista varten ostetut laudat, mutta ne eivät riittäneet. Aulan lattiasta sain nostettua kaikki täyspitkät laudat ehjänä ylös. Kaavin laudoista lakat mahdollisimman hyvin pois, jonka jälkeen höyläsin pinnasta muutaman millin pois. Tuloksena sain saman vahvuista lattialautaa kuin viime syksynä ostamani, sillä vanhat lattialaudat olivat vähän paksumpia kuin nämä nykytuotannossa olevat.

Aulasta olen nyt purkanut paneloinnin pois ainoalta ulkoseinältä. Seuraavaksi tehdään siihen lisäeristys ja sitten uusi panelointi. Sitten onkin maalausurakka ja listoitus vuorossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.