Mehuun tarvitaan kahta marjaa punaista viinimarjaa sekä punaisia karviaisia sekä vettä ja sokeria. Mä olen laittanut 2/3 punaviinimarjoja ja 1/3 karviaisia. Tänä vuonna laitoin kaksi kiloa sokeria kun marjoja oli noin 8,5 kiloa. Olen aiemmin laittanut sokeria 300g per kilo marjoja. Eli nyt siis hieman vähemmän, mutta lopputulos oli silti mielestäni mainio. Marjat ja sokerit laitan maijaan vuorotellen siten, että päällimmäisenä on aina marjoja.
Mehustusta odotellessa keitän vettä pullojen puhdistusta varten. Viime talvena tyhjensin muutaman Onnen Pekka oluen ja Tuisku-luomuoluita, jotta saisin patenttikorkillisia pulloja. Eli mehun keiton voi ja on suotavaa aloittaa jo talvella tyhjentämällä hyviä pulloja nautintoaineista.
Resepti:
1/3 karviaista (punainen)
2/3 punaviinimarjaa
250 g sokeria per kilomarjoja
Vettä tarpeen mukaan
Tämä resepti on laitettu nyt meilläkin talteen. Ehkä jo ensi vuonna ehtii keitellä... Kiitos!
VastaaPoista