18.6.2013

Oman maan herkkuja odotellessa

Kesäkuu on jo puolessa välissä ja odotan kiihkeästi, että pääsen syömään oman maan kesäkurpitsaa, tomaattia, kurkkua ja vaikka mitä muuta. Rastasverkot on levitetty marjapensaiden päälle, jotta sato ei menisi parempiin nokkiin. Kasvihuone on täyttynyt vahva vartisista tomaateista, munakoisosta, kasvihuonekurkusta, luffassa ja ananaskirsikasta. Tänä vuonna kaikki tuntuu kasvavan paremmin kuin koskaan aiemin. Kasvimaalla on vielä hieman tyhjää tilaa. Isältä sain itäneitä perunoita ja niistä sain paria riviä kasvimaan täytettä. Vielä ehtii laittaa myös porkkanaa, naurista, pinaattia ja retikkaa. Uusinta kylvöjä voi tehdä salaatilla, retiisillä ja mangoldilla. Sateet varmistivat, että tekiminen ei lopu eli kitkemistä riittää. Meidän nurmikoilla ei tuoteta katetta tarpeeksi nopeasti, jotta sitä riittäisi kaikkialle riittävä määrä.

Omaa satoa odotellessa voi surffailla netissä ja etsiä lisää tietoa kasvimaan hoidosta. Permakulttuuriin perehtyessä löysin videon mikä kertoo perheestä, joka tuottaa satoa 2 700 kiloa 400 neliön kokoiselta kaupunkipihalta. Kuulostaa uskomattomalta. Katso video tästä. Olisipa mahtavaa valjastaa koko oma piha ruokatuotantoon. Ehkäpä sitä sitten ajan kanssa oppii ja innostus vaatii valtaamaan uutta tilaa pihasta juuresten ja kasvisten tuottamiseksi. Voikohan kaava-alueella pitää kanoja?


Perunaa ja puolikas riehaantunut hovawart Helmi. Perunakin on jo alkanut kukkimaan.
Minimaissi, kesäkurpita ja niin mahtavan tuoksuinen ja makuinen suklaapiparminttu

2 kommenttia:

  1. Tuo kateasia mietityttää.... Eli nurmikon leikkuujätteenkö voi dumpata kasvien alle ja se estää rikkaruohoja? Tykkääkö kaikki kasvit katteesta? Nimim. "noviisi" :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä se kate auttaa pitämään rikkakasvit kurissa. Eihän se kaikkea torju, mutta on helppo nyppiä pois ne mitkä kasvavat katteen läpi.
    En ole varma mitä sipuli tykkää katteesta, mutta sekin on nyt kokeilussa. Muuten uskoisin, että kaikille kasveille voi katetta lisätä.

    VastaaPoista

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.