11.9.2011

Vielä ehtii nauttia pihasta

Vielä pitää rapsutella lehden rippeitä iri
Aurinkoisena syyspäivänä on mukava mennä lasten kanssa ulos ja tehdä jotain jännää. Tällä kertaa aiheena oli betoniaskartelu. Betonista voi tehdä vaikka mitä ja se on kohtuu helppoa. Meidän kokeiluista, parhaiten onnistui betoniset raparperinlehdet. Viimeiset raperperit nostettiin kotiviinia varten ja lehdet pääsivät hyötykäyttöön. Laitoimme lehden nurjapuoli ylöspäin vanerin päälle ja seuraavaksi betoni lehden päälle lehden muotoja mukaillen. Lapset tekivät pienempiä ja minä isompia.
Muita kokeiluja oli mm. kukkaruukut, koristepallo rikkinäisestä lasten pallosta, ulkotuliteline ja lasten itse  keksimät veneet. Vielähän tuo vähän harjoittelua vaatii, mutta alkuun päästiin.

Perustaimme pari kukkapenkkiä, joihin lapset saivat valita omat kukkasipulit. Ensi kevään kukkaloistoa odotellessa. Ostin myös pöytäsirkkelin ja sen ansioista sain pätkittyä pihalta kaikki joutavat lautakasat ja pinottua. Hyvin noilla laudan pätkillä saunaa lämmittää. Työ lomassa oli mukava käydä poimimassa omena syötäväksi, herkullista!

Karviaisia, viinimarjoja ja vadelman lehtiä keräsimme kotiviiniin raparperin kaveriksi. En ole ennen kotiviinia tehnyt omista marjoisa, saas nähdä mitä siitä tulee.

Toivottavasti ensi viikolla aurinkoa vielä näkisi. Jos oikein nättipäivä tulee niin sitä voisi grillata vielä kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.