Sadon hyödyntäminen

Mangoldi
- Kasvoi hyvin tekemässänäni laatikossa.
- Käytetään pinaatin tavoin keittoihin, patoihin, piiraisiin ja muhennoksiin. Tuoreita lehtiä voi silputa myös salaatteihin. Lehtiruodit voi voi käyttäää parsan tavoin.

Mangoldikeitto meiän perheelle (5 henkeä)

75g voita
6 rkl venhäjauhoa
1,5 l maitoa (mieluusti punaista)
n.300 g mangoldia
1,5 tl suolaa
1,5 tl sokeria
valkopippuria oman maun mukaan
munia maun mukaan

Huuhtele mangoldi ja silppua. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Lisää maitoa hiljakseen ja hyvin sekoittaen. Lisää mangoldi  ja anna kiehua hetki. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta. Kananmunat kantsii laittaa porisee hyvissä ajoin. Tämä oli nopea tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.