5.6.2015

Pihalla on haravat ja harjat hujan hajan, voi kauhistus!

Valkoista ja sinistä
Tänä aamuna Iltasanomat kertoo, että Huvila ja Huussi -suunnittelija on tyrmistynyt suomalaisten pihoista. Mielensä on pahoittanut, koska pihoilla on: 

"Lasten leluja siellä täällä, roskia, lehtiä, haravat ja harjat hujan hajan."

Tai toisaalta tuo voi kertoa myös vain siitä, että pihalla ollaan ja pihatöiden lisäksi on sata muutakin asiaa tehtävänä. Täällä ainakin se koira älähtää johonka kalikka kalahtaa. Meillä on lelut pitkin pihaa, viime syksyn lehdet on osittain haravoimatta, lapiot ja haravat jää sinne minne kädestä sattuu laskemaan. Työvälineet on siellä missä on viimeksi töitä tehty, mitä sitten? Suurin osa välineistä on kuitenkin vajan seinällä roikkumassa nauloissa. Niin nauloissa, ei minulla ole hienoa Fiskarsin työkalutelinettä seinällä roikkumassa. Yksi multasäkki lojuu jossain pihan kulmalla odotellen roskia, jotka sen täyttäisivät.

Pikkusydän ja nouseva aurinko
"Wuite uskoo, että sekava piha kertoo asujansa sekavasta mielestä." Ja joo, mielentila on sekava, pitäisi öljytä terassi, rempata keittiö eteinen, portaikko, olohuone, rakentaa roskiskatos, poikien majakin on yhtä seinää vajaa ja rakennustarpeet jäi lojumaan majan viereen, sitten pitäisi istuttaa ja kylvää hyötykasvit, pestä pyykkiä, laittaa ruokaakin, imuroida, puunata ja jynssätä, käydä postissa, ostaa ruokaa, mennä töihin, pyörittää yritystä. Ja ennen kaikkea pitäisi siivota se piha, että kaikilla utelijailla katselijoilla olisi mahdollisimman hyvä olla ettei vaan mene viikonloppu pilalle kauhistellessa toisten pihojen sekasortoa. Ja hitto ne pyykit kuivumaan!

Meidän pihalla tehdään ja eletään. Naapurin vanhempi rouvakin kävi yksi kevät juttelemassa ja totesi, että on kiva, kun toiset tekevätkin pihalla eivätkä vain makoile. Tottakai välillä on kiva pysähtyä ja nauttia puutarhasta ja omista aikaansaannoksista, mutta tekeminen on mulla kai veressä. Kaikki on kesken ja keskeneräisistä askareista jatketaan kun ehditään. Juhlia varten sitten siivotaan paikat kuntoon.

Tekstin kuvitus kuvina on tarjolla kukkivia kasveja, koska en ole valokuvannut meidän pihan hoidon leväperäisyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.