23.10.2014

Keittiöhaaveita

Keittiön vanhat kaapit
Me olemme haaveilleet uudesta keittiöstä jo pari vuotta. Nykyisessä keittiössä on hyvää ainoastaan vanhat kaapit, joissa on paljon säilytystilaa. Tuohon jääkaapin paikalle tein joskus hyllyjä, joissa on nyt keittiökoneita, mikro ja muuta tavaraa. Isompi jääkaappi seisoo huoneen vastapäisessä nurkassa.

Meidän perhe on nyt viisi henkinen ja ei saada tähän nykyiseen keittiöön millään tavalla järkevää ratkaisua aikaiseksi tälle kokoonpanolle. Vajaa 13 neliömetriä on vain liian vähän. Ruokapöytä meillä on keittiön viereisessä huoneessa, joka on tällä hetkellä ruokailuhuone. Kyseinen huone on kooltaan 16 nelilömetriä. Eli keittiö-ruokailu toimintoihin käytetään noin 29 neliömetriä. Ideana on siirtää keittiö ruokailuhuoneeseen ja tehdä keittiöstä makuu/vieras/askarteluhuone. Nuo vanhat kaapit saavat jäädä, sillä niissä on hyvin säilytystilaa esimerkiksi puolison kangasvarastoille.

Hella ja hana on vaihtunut vuosien aikana.
Kuva on otettu muuton aikaan yli viisi vuotta sitten.

Keittiön siirto ruokailuhuoneeseen on sikäli mahdollista, että tulevan keittiön alla on sauna ja pukuhuone, jossa viemärit ja vesiputket kulkevat eli ovat siis lähellä valmiiksi.Tulevassa keittiössä on neljä korkeaa kaappi, joita voidaan hyödyntää uuden keittiön säilytystilana. Paikka todennäköisesti vaihtuu.

Vanhat kaapit ruokailuhuoneessa.
Isäntä itte sai tehtyä yhden leuankin.
Olemme aina haaveilleet uusvanhasta keittiöstä eli keittiöstä, jossa kaapistoina on muualta puretut vanhat kaapit. Puiset ja mielellään 50-luvulta. Tasot voisi työstää itse tai ostaa jostain edullisesti. Minua kiinnostaisi erittäin paljon tehdä betoniset työtasot itse. Toinen vaihtoehto mitä olen mielessäni pyöritellyt on tasojen nikkarointi koivusta. Pitää vielä selvittää miten puutyökurssin tilat antavat tähän mahdollisuuden.

Välillä jo luovuimme näistä ajatuksista ja päätimme hakea keittiön Ikeasta. Nythän ovat keittiöviikotkin käynnissä ja lahjakortteja tulisi ovista ja ikkunoista. Ikean suunnitteluohjelmalla piirsimme monena iltana keittiötä ja päästiin ihan kivaan lopputulokseenkin. Ongelmaksi muodostui se, että rahalle on niin paljon käyttökohteita ettei ole järkevää sijoittaa suuria summia keittiöön.

Viimeisin hahmotelma keittiöstä Ikean kaapeilla.

Oikeastaan tosi hyvä, että suunnitelmat Ikean keittiöstä kariutuivat rahan puutteeseen. Keittiöstä ei olisi tullut sellaista mitä olemme halunneet. Muutaman päivän pettymyksen jälkeen muistui mieleen, että ostimme kylppäriä tehdessä Pukkilan pihamyyjäisistä mieleisiä keittiön välitilan laattoja. Ne löytyivät kellarista ja siitä se haaveilu sitten taas lähti. Toriin katsastamaan keittiökaappitarjontaa ja kuinka ollakkaan, pari tuntia aiemin samana päivänä oli lisätty ilmoitus annettavista 50-luvun keittiönkaapeista. Ne on meille varattuna ja purkumaan pääseen marraskuussa. Äidin ja isän kerrostalohuoneistosta otettiin jemmaan jo aiemin samanlaisia kaappeja eli nyt meillä on kaapinrunkoja riittävästi.

Edessä on siis keittiöremontti jossakin vaiheessa. Paljon on tekemistä, sillä ruokailuhuoneesta pitää purkaa kulunut koivuparketti, purkaa kaapistot, laskea kattoa 50 mm, siirtää ilmalämpöpumppu olohuoneeseen, vetää sähköt ,viemärit ja vesiputket uusiksi. Kaapistojen kunnostaminen ja maalaus on oma urakkansa. Hyvää tässä on se, että voidaan käyttää nykyistä keittiötä koko remontin ajan eli remppa voi huoletta kestää siis monta viikkoa, kuukautta (tai vuotta).

2 kommenttia:

 1. Mahtava, että joku vielä viitsii tehdä keittiöitä tuolla tavalla. Onnea matkaan.

  Itsekkin olen joskus haaveillut petonivaluista. En vain ole vielä löytänyt ohjetta jolla saisi idioottivarmasti tasaista ja halkeamatonta pintaa. Pitänee tehdä ensin kesällä kokeiluja ulkona.

  Toivottavasti keittiö-projektisi onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samaa toivotaan mekin :)

   Poista

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.