8.11.2011

Puutöitä

Tauko. Tervetullut tauko perheestä, työstä ja arjesta. Maanantaisin nautin kaksi ja puolituntia hiljaisesta keskittymisestä ja tekemisestä. Olen tavannut puutyökurssilla mukavia ihmisiä, joiden kanssa on askareiden ohessa mukava rupatella mukavia. On mukava ottaa oppia katsomalla ihmisiä, jotka ovat keskittyneet omaan tekemiseen ja kulloisenkin projektinsa työstämiseen.

Minulla on tällä hetkellä kaksi projektia; yöpöytä ja saippuamuotti. Yöpöydän jalat ovat valmiina. Eilen tasohöylä oli vihdoin ja viimein kunnossa, joten sain höylättyä pöydänkannen. Yöpöydän mallina toimii eräs 40-luvun pieni sivupöytä, minkä isäni löysi kirpputorilta. Oheisessa kuvassa sivusarjanmallaukseen saippualaatikon ylijäämä pala.

Koska eilen minulla ei ollut riittävästi puuta mukana yöpöydän sivusarjaa varten, päätin työstää saippuamuottia. Ehdin työstää pohjan ja reunapalat valmiiksi. Tosin vielä pitää päättää ajetaanko reunoihin ja pohjaan leikkurille leikkausurat. Jos teen leikkausurat niin sitten pitää tehdä myös leikkuuveitsi.

Ensi kerralla saan saippuamuotin valmiiksi ja sitten voin jatkaa yöpöydän työstämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.