18.8.2015

Autovero, sähkövero ja elokuun kukkivat

Toissa päivänä luin lehdestä, että autovero nousee jälleen. Meidän auton kohdalla se on noin 60 euron korotus vuosimaksuun. Sinänsä hassu rankaista siitä, että meidän isompi tila-auto saastuttaa enemmän kuin pienempi auto. Pitäisi huomioida, että montako ihmistä sillä autolla liikkuu. Nuppikohtainen verotus auton päästöistä? Kahden aikuisen perheen auto voi nuppiluvulle laskettuna saastuttaa enemmän kuin meidän perheen auto.

Sähköverokin nousee, jos yhteiskuntasopimusta ei saada aikaiseksi. Luin lehdestä, että jopa 500 euron korotus tulee sähkölämmitteiselle omakotitalolle vuositasolla. Jo nyt sähkönsiirtolasku on summaltaan isompi kuin sähkölasku ja tämä siis sähköveron vuoksi. Tiesittekö, että sähkövero on vero jolle lasketaan myös arvonlisävero. Se on väärin.

Neljän lapsen isänä ja perheen ainoana palkansaajana teen kahta työtä. Toimeen tullaan, mutta mistään isosta, kuten kattoremontista on turha haaveilla. Valtion mielestä on tärkeämpää, että maksan sähköverosta arvnonlisäveroa. Käytään rahaa sellaiseen mikä ei tuo työtä. Haluaisin lisätä yläpohjaan eristettä, haluaisin remontoida olohuoneen, haluaisin remontoida poikien huoneen, haluaisin uude katon ja eristetyn kellarin. Asetetaan porkkana nenän etään, mutta kun kurotat kohti, niin läväytetään kepillä sormille. Verotus varmistaa, että ei ole varaa investoida energiatehokkuuteen tai ostaa remontointipalveluita, siivouspalveluita tai yhtään mitään palveluita.

Suomella menee huonosti. Näin toitetaan joka tuutista nyt. Mitä tekee kaupunkijussi? Laittaa jokaisen ylimääräisen ropon säästöön pahan päivän varalle, ostaa mieluummin käytettyä ja tekee kaiken mahdollisen itse.

Pieni kaupunkijussi ei ymmärrä. Kiersin puutarhan kukkivat, olkaa hyvä:



Valko- ja punatähkä. Näiden pitäisi houkutella puutarhaan perhosia.

Ruusu summerwindin kukinta on aluillaan, nuppuja on vielä paljon.



Tämä taitaa ollu joku varjolilja.

Pari kesää sitten istutetut malvan taimet on kasvaneet ja levinneet hienosti.

Vihdoin sain loistokärhönkin kukkimaan. Tämä on ensimmäinen kukka ja nuppuja on vielä monta.

1 kommentti:

  1. Monesti oon käyny lukemassa. Nyt rohkenen kommentoida, on niin täyttä asiaa!
    Terkut Eskurista :)

    VastaaPoista

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.