13.9.2015

Niin on hidasta tämä remontointi

Olisi tosi hauskaa päivittää tänne keittöremontin edenneen hurjasti eteenpäin. Tämä ovien maalaus on tavallaan aika hidasta puuhaa, etenkin kun ansiotyöt rajoittaa tekemisen määrää. Olen nyt ruiskuttanut ovien julkisivun kolmeen kertaan ja sisäpuolen kertaalleen. Lähipäivinä olisi tarkoitus vielä toiseen kertaan ruiskuttaa sisäpuoli.

Aamupäivällä ruiskutellessa tuli mieleen muutama huomio. Sisällä maalatessa on hyvä huolehtia tuuletuksesta eli ikkunat auki. Pohjatyöt ei olleet riittävät. Koloja ja epätasaisuuksia on edelleen, vaikka omasta mielestäni tein kaiken tarkkaan. Paikkailua on ensimmäisen maalikerroksen jälkeen. Hionnan jälkeen paljastui vanhoja maalikerroksia joistakin kohdista ja ovet olivat sen vuoksi kirjavia. Tummempi pohja näkyy herkästi keltaisen maalin alta eli pohjamaalaus olisi voinut auttaa asiaa. Harkitsen julkisivuun neljättä ruiskutusta tämän vuoksi.
Vetolaatikoiden reunat olisi voinut teipata ja saada näin siistimmän rajan.


Kaappien päälle saa näppärästi ovet kuivumaan. Ruiskulla on helppo maalata pienetkin yksityiskohdat (etenkin vitriiniovet).


Valaistus on oltava hyvä. Riittävän korkea työpöytä säästäisi selkää. Käytössäni oleva matalahko retkipöytä ei ollut paras mahdollinen valinta.


Muutama huomio vielä Black & Deckerin maaliruiskusta HVLP400

 • todella helppo käyttöinen
 • nopeaa maalausta
 • suuttimen asennon vaihtaminen voisi olla näppärämpi
 • jälki on minun silmään tasainen ja hyvä
 • maalia kerääntyy suuttimen päähän joten sitä on välillä hyvä putsata, jotta ei tule roisketa
 • putsaaminen on rasittavaa, mutta sellaistahan se vaan on
 • letku oli välillä tiellä lattialla ja pariin otteeseen tallasin päälle
 • kuulosuojaimet on hyvä olla, sillä laite pitää melkoista meteliä
 • mielestäni sain rahoille vastinetta ja jatkossa menee vähemmän pensseleitä (olen huono huolehtimaan pensseleistä :) )


1 kommentti:

 1. Nuo hyvät pohjatyöt ovatkin tärkeitä. Meidän tuttu kertoi, että heilläkin alkaa remppa, uusintasaumaus tehdään ja joitain muita parannuksia. Onhan se hyvä, varmasti tuo tietynlaista uutta ilmettä sitten. Nostattaa myös rakennuksen arvoa, näin ajattelisin. https://www.esasauma.fi/elementtisaumaukset

  VastaaPoista

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.