9.7.2015

Melkein kuin Jamie Oliver

ihan kiva, mutta...
Follow my blog with Bloglovin

Minulla on nyt kolme grilliä. Kyllä, luit oikein kolme. Pitäähän miehellä kolme grilliä olla. Kuusi vuotta sitten muuton yhteydessä ostin ihan kunnon Weberin kaasugrillin ja maksoin itseni kipeäksi. Oli ilo grillata uutuutta hohtavalla ja laadukkaalla grillillä.
Parin vuoden päästä aloin jo kaipaamaan sitä hyvää makua mitä vain hiiligrilli voi tuoda. Anoppi sanoo kiperissä tilanteissa, että asioilla on tapana järjestyä. Tilanne ei ollut kiperä, mutta silti järjestyi grilliasiat. Joku halusi luopua ilmaiseksi huippu hyvästä kotimaisesta Opan hiiligrillistä. Kiitosta vaan! Pian Weberi jo jäi pihaan seisomaan ja hyvän ruuan huumaava tuoksu nousi Sinisestä kuumottajasta. Pari syytä hiiligrillin voittoon on olemassa: maku ja rentous. Hiiligrilli ei ole kiireisen kaverin hommaa. Pitää odottaa ja odottaa hyvää hiillosta ja siinä on se juju. Rentoutuminen ja keskittyminen aiheeseen. Odottaessa ehtii vielä tehdä valmistelujakin, mutta parasta on, jos kaikki valmistelut on tehty etukäteen. Silloin on aikaa nauttia puutarhasta ja auringosta (ainakin toisinaan). Opassa on kuitenkin yksi vika. Suuremman satsin grillaaminen tuotti pienen paistopinta-alan vuoksi ongelmia. Kasvavat pojat (isä) saattaa syödä yllättävän määrän hyvää grilliruokaa. Ruuan valmistus oli siis kikkailua. Haave isommasta hiiligrillistä alkoi kasvaa kesä kesältä.

Sininen kuumottaja
Jamie Oliverko on suunnitellut grillimalliston? Kokin suunnittelema grilli. Sehän voisi toimia. Hinnat katsottuani päätin pärjätä Opalla. Muutama päivä myöhemmin tarkastin Tori.fi:n tarjontaa ja löysin kaksi kertaa käytetyn Oliverin edullisesti. Sain vielä vähän tingattua hinnastakin. Kaupat syntyi ja pihaan saapui kolmas grilli. Kuvista en tajunnut miten järkyttävän kokoinen tämä grilli on. Nyt on kunnon ameriikanmallia ja se ärsyttää ja hävettää suomalaista isäntää. Grilli itsessään tuntuu varsin jämäkältä ja laadukkaalta. Aika näyttä kestääkö se vuosikymmeniä kuten kotimainen pallogrilli. Grillissä on monia etuja vanhaan nähden.
  • Tuulisuoja estää tuhkan leviämisen ruuan päälle
  • Lämpömittari auttaa hifistelijä kokkia ruuan valmistuksessa
  • Renkaat ja kahva helpottaa liikuttelua
  • Kaksi hyllyä edessä
  • Tuhka-astia
  • Alataso ja ilmeisesti pullon pidikkeitä 3 kpl
  • Ja se paistopinta-alan halkaisija on huikeat 53,5 cm

Jamie Oliver The Classic BBQ

Hyvin mahtuu ruokaa kypsymään tähän grilliin. Korkeutta grillillä on se verran, että istualteen herkkuja ei käännellä.

Eilen oli sitten koeajo vesisateessa. Hiiliä nielee paljon. Tekee loven kukkaroon. Hiilistä muuten irtoaa yllättävän paljon lämpöä. Kansi kiinni hiilten hehkuessa ja lämpötila nousi yli 300 asteeseen. Joo, mutta asiaan eli ruokaan. Yrttimarinoidut kanan rintafileet appelsiini-punasipuli salsalla, munakoisorullat ja olut-sipuli-perunanyytit (sipuli tosin unohtui :D) grillaantui hienosti. Perunat vaan  jäi vähän raaoiksi, mutta olenkin vain melkein kuin Jamie Oliver.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.