13.10.2010

Tapahtunutta...

Omien aikaansaannoksien purkaminen on todella ärsyttävää. Huoneen päätyseinän laudoitus oli sen verran tiukassa, että ei lähtenyt ilman perkelettä. Muutama lauta siinä rytäkässä rikkoutui. Naulatkin piti ottaa kaikista laudoista pois. Lisäksi tilan puutteen vuoksi jouduin pinoamaan laudat keskelle huonetta eli ne olivat koko ajan tiellä mm. ilmansulkupaperia asentaessa. Totesin, että en nauti missään mielessä ilmansulkupaperin asennustyöstä. Hommassa pitäisi olla kärsvällinen ja se on hyve, joka vaatii minulta työstöä.

Purkutöiden jälkeen rakensin makuuhuoneen ja vintin välille väliseinän. Ovikin on olemassa, mutta sitä joudun askartelemaan lyhyemmäksi. Saas nähdä miten onnistuu. Väliseinän sain eristettyä ja laudoitettu vintin puolelta. Makuuhuoneiden väliin pystytettiin myös uusi väliseinä Tuo seinä on saanut eristeet ja laudoitukset molemmin puolin. Saatiin siis poikien huoneeseen lämmöt päälle ja päästin siten takaisin yläkertaan nukkumaan. Vinokatto ja sivuseinä on myös eristetty ja ilmansulkupaperit asennettu. Laudoituskin on vinoseinään tehty. Vinokatto sai eristeiden lisäksi 12mm huokoleijonan, ja seuraavaksi sitten panelointi. Seuraavaksi askarten yläpohjaan ilmansulkupaperit ja 100mm vitalia. Pitänee vielä tilata tämän vuoden puolella ekovillan kaverit puhaltamaan lisää eristettä koko yläpohjaan. Makuuhuoneen ja kylpyhuoneen väliseinä on eristämättä ja levyttämättä. Sitten olisikin jo lattian oikaisun aika.

Putkimies on tältä osin saanut työn tehtyä. Uusi pumppu pumppaa lämmintä vettä jatkuvaan kiertoon. On se nautinnollista. Pitäisi tämän viikon kuluessa eristää vielä putket, joista osan olenkin jo eristänyt. Jennin isän noin 14-vuotias jää- viileäkaappi muutti meille. On se mukava kun on iso kaappi, johon mahtuu kunnolla tavaraa. Vanha Helkaman jääkaappi siirrettiin kellariin. Sitä käytetään loppu kesästä kun talouskellari on vielä lämmin, mutta hillot & mehut pitää saada kylmään.

Yläkerran ex-wc:n katto (osa tulevaa makuuhuonetta) oli pakko purkaa, sillä se oli laudoitettu 30mm lattialaudalla ja päällä oli vielä 10mm kipsoniittiä. Eli tulevan koolauksen olisin joutunut turhaan ähräämään. Nyt koolauksen saa tasaisesti koko katon alueelle.

Entinen vessan ovi oli liian kapea tulevan makuuhuoneen oveksi eli vaihtoon menee. Rintamamiestalo -foorumin kautta löysin uuden oven karmeineen tilalle. Haku Espoosta kävi näppärästi työpäivän pääätteeksi. Ovi sopii hyvin taloon, sillä se on lähes samanlainen kuin muut talomme ovet. Kiitokset Karhusuon väelle! Jennin isä lupautui asentamaan oven kun hänellä on kokemusta rintamamiestalojen ovien vaihdosta.

Pitäisi noita kuviakin purkaa koneelle, jotta saa niitä tänne blogiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.