15.5.2013

Kasvihuoneeseen nikkaroitua

Pari kesää sitten nikkaroitu kasvihuone on ollut vailla kunnon järjestystä. Seinillä oli epämääräisiä hyllyjä, vanha onneton pöytä nurkassa ja koiraruokakupin telineitä kukkaruukku telineinä. Säilytystila kasvihuoneen tavaroille oli täysi nolla.


Kasvihuoneen tyhjennyksen jälkeen oli vuorossa hetki mittanauhan, paperin ja kynän kanssa. Sitten oli vuorossa suunnitteluhetki. Pitäisikö tehdä hevosenkenkä malliin kasvatusaltaat vai nikkaroi vain lavat, joissa pitää ruukkuuja. Eihän niiden tarvitse olla toisiaan pois sulkevia vaihtoehtoja. Ratkaisuksi tuli tehdä laatikko kasvihuoneen takaseinälle ja lavat sivuille. Laatikko on kooltaan 1750 x 700 mm. Multaa ja turvetta se nieli useamman säkin, yhteensä 640 litraa.



Välttääkseni tylsän ilmeen tein lavat eri tasoon kasvihuoneen reunoille. Matalampi lava jäi oven oikealle puolelle ja siinä on paikka myös vesisaaville. Korkeampi lava sai heti ikkunan eteen hyllyn ja ovipäätyyn korkeamman hyllytason. Vasemman puoleinen lava toimii myös penkkinä. Molempien lavojen kannet ovat avattavia, joten niiden sisällä voi säilyttää vaikka kukkaruukkuja. Puutavaran käytin vajaasärmäistä 22 x 100 lautaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.