24.3.2015

Keittökin kai joskus

Iltapalana leipää ja maitoa
Toisten blogeja seuratessa huomaa miten he saavat aikaan ja valmista syntyy. Mä en ole saanut mitään valmiiksi aikoihin. Keittiön remontointikin alkaa leikkuulautojen tekemisellä ja uuden hellan ostolla. Harvempi sitä kai näin aloittaa. Uusi hella kytkettiin käyttöön nykyiseen keittiöön ja ahtaampaa vaan on, mutta kyllä se uusi keittiö joskus valmistuu, mä lupaan (itselleni). Uusi hella on muuten hyvä, 60 cm leveä induktioliesi ja kiertoilma uuni. Isolle porukalla hyviä ominaisuuksia. Harjoittelin leivän valmistusta uunilla ja hyvää tuli. Pidän erityisesti Namasten sekaleivästä (ohje Sikke Sumarin blogista).

Helmikuussa piti laittaa yläkerran aula kuntoon, jotta voi ruokailuhuoneesta siirtää tavaraa pois remontin tieltä. Helmikuu menikin sitten sairastella. On se kumma miten pitkään viisi henkiseltä perheeltä kestää tulla terveeksi.

No nyt on maaliskuu mennyt sitten yläkerran aulaa laittaessa. Joskus piti päästä yläpohjaan laittamaan tuuletusputkia ja mä en katon kautta sinne uskaltanut. Kattoluukulle ei ole tikkaita eikä siltaa. Pudotusta on katonreunalta n. 8 metriä. Vaihtoehdoksi jäi siis aulan katosta läpimeno.Siinä tuhoutui sitten kattopaneelia, joka oli kyllä huonossa kunnossa muutoinkin. Siitä oli joku toinen mennyt läpi 80-luvulla huopakaton vuotaesssa ja kyseinen kohta oli paikattu rumasti ja se jo retkotti vähän miten sattuu. Kattoa paneloidessa totestin, että päätypontattu paneeli on nerokas keksintö. Hukkapätkiä ei jäänyt vaan kaikki meni käyttöön.


Katon jälkeen olikin vuorossa seinien maalaus. Seinät sai samaa maalia kuin portaikko ja kuisti. Läpikulkutiloja kaikki joten mielestäni niihin sopii sama tyyli. Kattoon oli alunperin tulossa valkoinen maali kuten portaikossa, mutta sitten keksittiin kokeilla samaa harmaata vahaa kuin kylpyhuoneen katossa. En ole vielä ihan vakuuttunut lopputuloksesta, mutta maalataan tarvittaessa yli.


Lapset ovat haaveilleet liitutaulusta. Lastenhuoneeseen kuljetaan aulasta ja jatkossa lapset voivat piirtää seinään, sillä aulan hormi maalattiin liitutaulumaalilla. Vielä vaatii yhden kerroksen maalia, jotta tulee tasaisempi.


Aulan ikkunoiden alle nikkaroin ikkunalaudan 48*198 höylätystä lankusta. Minun makuuni tuosta tuli hieman liian syvä, mutta puoliso tykkää. Pintaan ajateltiin harmaata vahaa.




Ovien ja ikkunapuitteiden maalaus, listoitus ja lattian maalaus on vielä tekemättä sähkötöiden lisäksi. Aulan parissa puuhatessa aloin myös maalaamaan portaita. Nyt on joka toinen askelma maalattu kertaalleen.


Keittiön remppaa pohdin eilen ja pelkkiin purkutöihin ja seinien maalaukseen laskin menevän ainakin 9 päivää. Se tarkoittaa jo neljää viikonloppua. Remppajarruun nro. 4 on aikaa enää 7 viikonloppua. Taitaa vauva valmistua ennen uutta keittiötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.