29.7.2015

Keittiöremppa alkutekijöissä

Tulevan keittiön tieltä on purettu kulunut koivuparketti ja kaksi kaapistoa. Katosta pitää ottaa vielä tuo haltexi alas, jotta korkeiden kaappien yläkaapeille saa tilaa. Nythän ne mahtuu, mutta koolauksen ja paneloinnin jälkeen ei niille jäisi tilaa.

Sommittelimme kaappien sijaintia keittiöön. Korkeankaappiin tulee mikrohylly ja avointa säilytystilaa vaikkapa yleiskoneelle. Korkeiden kaappien vastakkaiselle seinälle tulee jääkaappi ja mahdollisesti apteekkarin kaappi.
Ensimmäinen aukko oikealta on asianpesukoneen paikka. Astianpesukoneen vieressä on sitten roskiskaapit. Kuvassa näkyvä tiskipöytä siirtyy odottamaan pääsyä tulevaan kesäkeittiöön. Tiskipöydän alla oleva kaappi on piilokulmakaappi. Sen oviaukkoa pitää leventää, jotta sisälle saa mekanismi hyllyt, jotka helpottavat kulmakaapin käyttöä. Lisäksi on askarreltava yksi vetolaatikosta kokonaisuus kulmakaapin päätyyn. Kaapistojen väliin jää paikka keittiöjakkaralle.

Yläkaappien väliin tehdään avokulmahylly. Vasemmalla puolella oleva seinäkaappi on 10 cm matalampi kuin toiset. Sen alle tehdään avohylly.


Kuvasta katsottuna huoneen vasempaan nurkkaan haaveilemme saavamme puuhellan sähköhellan viereen. Haaveissa hella, jossa on lasiluukku palotilaan eli tunnelmaa haetaan elävästä tulesta. Ei välttämättä kuvassa näkyvä, mutta jotain sen tyylistä.

kuva lainattu: www.netrauta.fi

Keittiön pääväri tulee olemaan keltainen. Keltaisella värimaailmalla haetaan pirteyttä jota keittiössä työskennellessä tarvitaan. Kaapistot maalatan valkoiseksi ja ovet keltaiseksi. Hormi ja palomuuri käsitellään Tunto kivellä ja sävyksi valittiin Tuliopaali.


Välitilan laatat on ostettu jo kylppäri remontin aikana. Laatoissa päävärinä on valkoinen ja sitä piristetään turkoosilla ja keltaisella laatalla.


Tapetiksi on kaavailta Pihlgren & Ritolan appelsiiniä

Kuva: www.tapettitehdas.fiEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.