18.9.2012

Lähes valmiita ja uusia projekteja


On mukava palata, kun on tuttuja keiden kanssa voi jatkaa juttua siitä mihin on jääty keväällä. Kesätauon jälkeen oli aika palata puutöiden pariin. Aloitin työt jatkamalla yöpöytää, joka jäi keväällä kesken. Jospa  saisin sen tänä syksynä valmiiksi, sillä se on enää viimeistelyä vailla. Eihän tuo mikään mestariteos ole, mutta ensimmäiseksi itse valmistetuksi (ja suunnitelluksi) minusta tuo on varsin mainio. Rungon maalaan valkoiseksi ja kansi petsataan tummaksi.

Nyt on mielessä monta projektia, mitkä pitäisi toteuttaa. Vuotar pyysi minulta saippualeikkuria. Saippualeikkurin idea on sama kuin munaleikkurissa. Työstön aloitin tekemällä liimapuulevyn männystä. Ajattelin tehdä ensimmäisen version remontista jääneillä hukkapaloilla ja tarvittaessa teen uuden ja paremma koivusta.

Keittiöön tarvitsemme ikkunan alle työtason, jossa olisi myös säilytystilaa. Mielestäni se saisi olla avoin, sillä ikkunan alla on patteri ja ilman pitää päästä kiertämään. Toisen päädyn jalkoihin ajattelin kiinnittää pyörät liikuttamisen helpottamiseksi. Matalaksi tuon joutuu jättämään, jotta saa ikkunat auki kesäisin. Puolisolleni mataluudesta ei ole haittaa, mutta minulla alkaa usein alaselkää särkemään ruokaa tehdessä. Eräässä tanskalaisessa ohjelmassa näin paksun leikkuuleidun ja keksin yksinkertaisen ratkaisun ongelmaan. Massiivinen leikkuulauta. Pöydän työstöstä jääneistä hukkapaloista voin työstää ison ja paksun leikkuulaudan. Se voisi olla ainakin 80 mm vahvuinen. Painoa tuolle tulee paljon, mutta tämän tyyppinen leikkuulauta saakin olla painava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,
kiva juttu, että kommentoit tätä blogijulkaisua.